Postopek reševanja podatkov

1. Konzultacija

Vedno nas lahko najprej kontaktirate z vprašanji! Z velikim veseljem vam bomo svetovali in pomagali.

2. Dostava medija

Za dostavo se je potrebno držati nekaj osnovnih pravil. Preden medij pošljete ali dostavite je potrebno medij zaščititi pred nadaljnimi poškodbami, ki bi lahko otežile ali celo onemogočile reševanje podatkov. Več o tem si preberite na strani dostava medija.

3. Analiza medija

Medij skrbno analiziramo. S samo analizo nimate stroškov, le v primeru “Nujne intervencije” se sama analiza zaračuna neglede na rešene podatke. Večkrat se zgodi, da je lahko medij zelo poškodovan in se z vsako uporabo ali novim testom stanje še poslabša, zato je potrebno medij skrbno in profesionalno analizirati. Po analizi vas obvestimo o stanju in strošku reševanja podatkov. Informativni cenik si lahko ogledate tukaj.

4. Reševanje podatkov

Po opravljeni analizi je potrebno s pravo tehniko podatke spraviti na varno.

5. Preverjanje integritete podakov

Naročnik ima pravico preveriti integriteto podatkov osebno! Za samo preverjanje integritete podatkov uporabljamo program TeamViewer.

 

6. Prevzem podatkov

Naročnik dobi podatke, ko je storitev poravnana. Možen je osebni prevzem ali dostava prek kurirske storitve. Izbor medija za prevzem podatkov je vaš: externi trdi disk, DVD, CD, trak, itd. Vaše rešene podatke hranimo še 14 dni po vašem prevzemu zaradi različnih nepredvidljivih okoliščin. Ponujamo tudi možnost dodatne storitve integracije samih rešenih podatkov nazaj v prejšnje okolje.